Η Ιστοσελίδα αυτή είναι φιλική προς άτομα με διαταραχές της διάκρισης των χρωμάτων. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.
Gr En

Νέα & Εκδηλώσεις 2013

15/12/2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση χειροποίητων ρολογιών στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Η «Δράση των ελληνίδων bloggers» και οι «Χρυσομέλισσες» διοργάνωσαν με την έκθεση, η  οποία απέφερε ένα σημαντικό έσοδο στο Ίδρυμα. Τους ευχαριστούμε λοιπόν και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Επίσης ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δήμου για την παραχώρηση της Αίθουσας και την άψογη συνεργασία καθώς και όλους όσους παρευρεθήκαν !

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά για την χορηγία τους σε προϊόντα τους :

ClockBazaarContr1 ClockBazaarContr2 ClockBazaarContr3

1/12/2013

Bazaar 2013

Χριστουγεννιάτικη αγορά (bazaar) στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο, στην οδό Αγ. Γρηγορούσης 5, στο Χαϊδάρι, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 έως Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου.

Ώρες λειτουργίας: 09:00-13:00 & 17:00-19:00

9/11/2013

Το Χριστοδούλειο σας προσκαλεί...

ClockBazaarGr

Παραλάβετε την πρόσκλησή σας εδώ!

27/10/2013

Η Δράση των Ελληνίδων bloggers στο Χριστοδούλειο

BloggersClock

Από τις 23/11/2013 έως τις 27/11/2013 θα πραγματοποιηθεί έκθεση ρολογιών στην αίθουσα του Δημαρχείου Χαϊδαρίου από την “Δράση Ελληνίδων bloggers” και τις “Χρυσόμέλισσες” για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου. Σας περιμένουμε  όλους.

13/10/2013 - Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Πάρκο Τρίτση

ParkoTritsi-13-10-2013

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τα κορίτσια του Ιδρύματος στο «ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ» στο πάρκο Τρίτση με σκοπό να δράσουμε εκπαιδευτικά καλλιεργώντας την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους της οργάνωσης για την δωρεάν είσοδο των παιδιών μας στο χώρο και τις μοναδικές στιγμές διασκέδασης.

Φιλανθρωπικό Δείπνο του Lifeline Hellas για την ενίσχυση του Χριστοδουλείου Ορφανοτροφείου

DinnerLifeline

Ελβετός Πρέσβης Lorenzo Amberg, Πρίγκιπας Αλέξανδρος & Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, Ακριβή Κακλαμάνη-Αλέπη Πρόεδρος  Δ.Σ. Χριστοδουλείου, Ζήσης Μουκουβάλας Πρόεδρος οργανισμού Lifeline Hellas

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas διοργάνωσε φιλανθρωπικό δείπνο υπό την αιγίδα και την παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας στον κήπο της κατοικίας του Ελβετού Πρέσβη κου Lorenzo Amberg και της συζύγου του Cristiane Amberg με σκοπό τη στήριξη του Χριστοδουλείου  Ορφανοτροφείου. Ο ΑΕ Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg με την σύζυγο του Cristiane, τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και τον Πρόεδρο του Lifeline Hellas  Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους. Ο Ελβετός Πρέσβης εξήρε το έργο του Lifeline και ο Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας ευχαρίστησε τους φίλους του οργανισμού και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Ιταλίας Α.Ε. κύριος Claudio Galentzer  με την σύζυγο Vidula Tawadey Galentzer, η Πρέσβης Καλής θελήσεως της Unesco κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή, η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών κα Λίνα Στουρνάρα, η σύζυγος του γιου της Πριγκίπισσας Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews και η αδελφή της Πριγκιπίσσης κα Μπέττυ Ρουμελίωτη και πολλοί άλλοι.

Κείμενο :Αθηνά Κωνσταντή

Η Ανακαίνιση των Εγκαταστάσεών μας Συνεχίζεται!

Works-27-10-2013-1 Works-27-10-2013-2

9/10/2013

Imerologia2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2014

Το Σωματείο «Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ» για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, εξέδωσε και αυτή τη χρονιά ημερολόγια τοίχου.

Αγοράζοντας ημερολόγια από την «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», ενισχύετε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

Τιμή ημερολογίου: 4€

Τα ημερολόγιά μας μπορείτε να τα βρείτε στα γραφεία του Ιδρύματος.

28/9/2013

NeaTrapezaria

Το εργοτάξιο

Τα κτήρια της κουζίνας και της τραπεζαρίας του Χριστοδουλείου ιδρύματος χρονολογούνται από το 1945.

Γι αυτό, ομάδα φίλων του Χριστοδουλείου, που αγάπησαν το έργο το οποίο επιτελείται στο ίδρυμα, ενέκριναν χορηγία για την ανακαίνιση των χόρων της κουζίνας και της τραπεζαρίας καθώς και την ανανέωση του εξοπισμού τους.

Με την κίνηση αυτή προσφέρουν καλύτερη διαβίωση στα 34 κορίτσια μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

4/9/2013

Και φέτος οι προσπάθειες των παιδιών και των ανθρώπων που στέκονται δίπλα τους βρήκαν ανταπόκριση, καθώς μια από τις τελειόφοιτες κοπέλες μας, η Άρτεμις Μ. κατάφερε να εισαχθεί μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθηνών.

Την συγχαίρουμε θερμά και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

Ευχαριστούμε θερμά το φροντιστήριο ΜΑΘΗΣΗ (Αγ. Βασιλείου 140) που στέκεται δίπλα μας σε τέτοιου είδους προσπάθειες επί σειρά ετών.

16/6/2013

Επίσκεψη “Μάγου” στο Χριστοδούλειο

Magos

Την Κυριακή, 9/6/2013, μαζί μας είχαμε τον “Μάγο” κ. Ηλία Σκάντζικα (κιν.6978820573), ο οποίος για τρίτη συνεχή χρονιά μας επισκέπτεται εθελοντικά  και με τα κόλπα του και τα μαγικά του μας διασκεδάζει και μας εκπλήσσει. Μικροί και μεγάλοι ξετρελαθήκαμε μαζί του.

Τον ευχαριστούμε θερμά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας & Χαϊδαρίου, κος Αλέξιος με τα παιδιά του Χριστοδουλείου.

Στις 8 Ιουνίου το μεσημέρι, τα 34 κορίτσια του Ιδρύματος χαρούμενα και χαμογελαστά υποδέχθηκαν στον χώρο του Ιδρύματος τον Πατέρα τους, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Αλέξιο, ο οποίος δεν παραλείπει ποτέ να τα επισκεφτεί και να καθίσει στο τραπέζι για φαγητό μαζί τους.

Τους μοίρασε δώρα, τους είπε όμορφα λόγια και αυτά τον ευχαρίστησαν με τα τραγούδια τους. Στο γεύμα παρευρεθεί όλο το Δ.Σ. του Ιδρύματος καθώς και ιερείς που λειτουργούν στο Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας.

MitropolitisAleksios

Εκδρομή στο Λουτράκι

EkdromiLoutraki

Την Κυριακή στις 2/6/2013, το τμήμα εταιρικής ευθύνης  των κεντρικών της Α/Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  διοργάνωσε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, εκδρομή για τα κορίτσια του Ιδρύματος, στις κατασκηνώσεις sports camp στο Λουτράκι. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση, κολύμβηση και τοξοβολία. Οι εργαζόμενοι της Α/Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που ήταν και εθελοντές συνοδοί, βοήθησαν πολύ στη διεξαγωγή του προγράμματος με διακριτικότητα και μεγάλη υπευθυνότητα.

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε σε τέτοιες ενέργειες ευγενών συνανθρώπων μας.

1/6/2013

Οι υπάλληλοι του καταστήματος  Κωτσόβολος, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι, την Κυριακή 26/5/2013 και στα πλαίσια της ημέρας του εθελοντισμού και καλής πράξης, ευαισθητοποιήθηκαν και επισκέφτηκαν το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Επισκεύθηκαν και μοίρασαν παιχνίδια στα κορίτσια μας που τα χαροποίησαν ιδιαίτερα. Τους ευχαριστούμε πολύ.

19/5/2013

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας στο Χαϊδάρι, για τα παιδιά του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου

AikateriniServias1

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

Στις 7 Μαΐου, Τρίτη του Πάσχα, η πόρτα του Χριστοδουλείου Ορφανοτροφείου άνοιξε διάπλατα για να υποδεχθεί μια σπουδαία γυναίκα, μια Ελληνίδα Πριγκίπισσα ιδιαιτέρως δημοφιλή για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, την Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας.

Τα παιδιά του Ιδρύματος και όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο χώρο του Χριστοδουλείου για να την υποδεχθούμε, μείναμε έκπληκτοι από την απλότητά της. Ήλθε στο χώρο με μόνη συνοδό της την αδελφή της, κυρία Μπέττυ, κατακτώντας μας όλους, παιδιά και ενήλικες, με το χαμόγελό της, τη ζεστή της αγκαλιά και τον καλό λόγο που είχε να πει για τον κάθε ένα από εμάς.

Την υποδέχθηκαν τα παιδιά και από τα μέλη του Δ.Σ., η Πρόεδρος κα Ακριβή Κακλαμάνη - Αλέπη, ο Ταμίας κος Γεώργιος Χριστοφοράκης, ο Γενικός Γραμματέας κος Σοφοκλής Αλέπης και η Δ/ντρια κα Βασιλική Μανούση.

Η Πριγκίπισσα μάζεψε όλα τα παιδιά γύρω της, τους είπε ότι είναι Ελληνίδα, ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στην Αθήνα και την Λοζάνη, έκανε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Κολοράντο και στο Πανεπιστήμιο του Ντάλλας στο Τέξας και το 1985 γνώρισε και παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας. Μοίρασε στα παιδιά πολύ ωραία δώρα ανάλογα με την ηλικία τους. τους έδωσε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον τους λέγοντάς τους "γιατί όχι, κάποια από εσάς μπορεί να γίνει κάποια μέρα Πριγκίπισσα".

Φεύγοντας η Πριγκίπισσα Αικατερίνη δεν έκρυψε ούτε λεπτό την αγάπη της για την Ελλάδα και τώρα που η χώρα της χρειάζεται βοήθεια και στήριξη, δραστηριοποιείται στο μέγιστο σε φιλανθρωπικά έργα για να μπορέσει να βοηθήσει τους συμπατριώτες της.

Εκείνη έχει το δικό της τρόπο να ξεπερνά τα εμπόδια, προκειμένου να προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της με την αγάπη που τη διακρίνει. Η αγκαλιά που σού ανοίγει, το χαμόγελο που σού δίνει, σού δίνουν το κουράγιο να κάνεις τα επόμενα βήματα στο δύσκολο δρόμο της παιδικής προστασίας.

Το Χριστοδούλειο αισθάνεται μεγάλη τιμή που η Πριγκίπισσα με το τόσο βεβαρυμμένο πρόγραμμα βρήκε χρόνο να επισκεφτεί το Ίδρυμα μας, επέλεξε να αφιερώσει τον πολύτιμο χρόνο της σε εμάς. Δίκαια λοιπόν και εμείς την νιώσαμε ως την Πριγκίπισσα της Καρδιάς μας.

Ακριβή Κακλαμάνη - Αλέπη

Πηγή: http://xaidarisimera.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3774.html

AikateriniServias2

Από δεξιά: Η πριγκίπισσα Αικατερίνη, η αδερφή της Μπέττυ, ο ταμίας του Ιδρύματος Γ. Χριστοφοράκης, η πρόεδρος Ακριβή Κακλαμάνη - Αλέπη και ο γραμματέας Σοφοκλής Αλέπης.

23/4/2013

Την Τρίτη, 23/4/2013 και ώρα 16:00, στο χώρο του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον εκπολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογο Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική γη».  Ομιλητής ήταν η κα. Ανθοπηγή Βαρθολομού, τέως επισκέπτρια υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» και συμμετείχαν ο κ. Ντούβλης Ηλίας, Γενικός Γραμματέας του συλλόγου και άλλοι.

Τους ευχαριστούμε θερμά.

 

1/4/2013

Τις πασχαλινές σας λαμπάδες μπορείτε και φέτος να τις προμηθευτείτε από το Χριστοδούλειο. Τις δημιουργούν τα κορίτσια μας και αγοράζοντας τες, για τα βαφτιστήρια και τα παιδιά σας, ενισχύετε το Ίδρυμα. Διατίθενται μόνο από το χώρο του Ιδρύματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2105811203-2105817134.

15/1/2013

 • Στεγνοκαθαριστήριο NOSMET
 • Βιβλιοπωλείο INTO THE BAG
 • Διαγνωστικό κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ
 • Κατάστημα ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
 • Κατάστημα ΝΑΝΑ
 • Βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑ
 • Βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ
 • Κατάστημα Φρατζόλας Κώστας
 • Κατάστημα MELEGRANO
 • Κατάστημα PRIDE
 • Κοσμηματοπωλείο ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ
 • Κατάστημα ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ
 • Κατάστημα ΤΑΜΠΑΣ
 • Κατάστημα ΣΕΝΤΟΥΚΙ
 • Ταξιδιωτικό γραφείο G.T. TRAVEL

Την 24/2/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 πραγματοποιήθηκε  στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στο Χαϊδάρι εκδήλωση “τσάι”,  με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος οι πολυπληθείς καλεσμένοι και τα παιδιά μας διασκέδασαν και τραγούδησαν με την χορωδία του Β΄ΚΑΠΗ Νικαίας, που με μεγάλη προθυμία και διάθεση ήλθε κοντά μας και τραγούδησε με τα παιδιά. Τους ευχαριστούμε θερμά όπως και όλους τους επιχειρηματίες που με τις προσφορές τους βοήθησαν την λαχειοφόρο της οποίας τα έσοδα πήγαν στο Χριστοδούλειο και είναι οι κάτωθι:

 • Κατάστημα ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
 • Κατάστημα SOHO
 • Κατάστημα Νίκος Μπασογιάννης
 • Κατάστημα BIKE STRATA
 • Κατάστημα EYELAND
 • Κατάστημα VISION AID
 • Κατάστημα Διοπτρόν
 • Κομμωτήριο ΓΙΑΝΝΗΣ-ΡΕΝΑ
 • Κατάστημα Mandy’s
 • Ελαστικά auto moto
 • Κρεοπωλείο Η ΣΤΡΟΦΗ
 • Κομμωτήριο LIFE & STYLE
 • Κατάστημα ALLYSANDRATOS
 • Κατάστημα HONDOS CENTER

12/2/2013

Πρόσκληση σε Τσάι

Πρόσκληση σε τσάι

Το Δ.Σ. του σωματείου “Η Επίγνωσις” σας προσκαλεί την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χριστοδουλείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, στην οδό Αγίας Γρηγορούσης 5 στο Χαϊδάρι σε τσάι, το οποίο θα παραθέσει για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος.

Τιμή πρόσκλησης: 7 €

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 5811203 και 210 5817134

 

15/1/2013

Επίσκεψη των Vegas στο Χριστοδούλιο στις 21/12/2012

 

15/1/2013

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” (ανάρτηση 3η)

P1150546

Η καινούρια κεντρική μας είσοδος!

Σας περιμένουμε να τη διαβείτε!

10/1/2013

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” (ανάρτηση 2η)

P1030514
P1030510
P1030509

Οι εργασίες για τη μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από το ανανεωμένο σπίτι των κοριτσιών μας! Η χαρά μας είναι μεγάλη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδίας το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και όλους όσους εργάζονται για αυτή τη χορηγία.

P1030512
P1030521
Thanks

Web Design: Polymeros Achaniotis