Η Ιστοσελίδα αυτή είναι φιλική προς άτομα με διαταραχές της διάκρισης των χρωμάτων. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.
Gr En

Νέα & Εκδηλώσεις 2010 - 2012

14/12/2012

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας συνεχίζει να προσφέρει την αγάπη και τη στήριξή του στα δοκιμαζόμενα παιδιά, παρά τις τραγικές ώρες που όλοι βιώνουμε στην χώρα μας. Η ευθύνη που αισθανόμαστε για τη συνέχιση αυτού του τεραστίου έργου είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο bazaar στην αίθουσα του Χριστοδουλείου (Αγ. Γρηγορούσης 5 στο Χαϊδάρι) από την 9η Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή έως και την 16η Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή 9:00-14:00 & 17:00-20:00.

Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές τα δώρα των Χριστουγέννων σας από τα οποία πολλά είναι   έργα των κοριτσιών.

bazaarchr2012

29/11/2012

Βοήθεια του Ιδρύματος από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Την Παρασκευή 9/10/2012 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραικής Εκκλησίας και στην εκπομπή «Αλλήλων τα Βάρη Βαστάζει», με οικοδέσποινα την κυρία Κονταξή Ευαγγελία, έγινε λόγος για το Χριστοδούλειο και τις ανάγκες που έχουν τα κορίτσια αυτή την περίοδο. Η ευαισθητοποίηση των ακροατών του Σταθμού ήταν πολύ μεγάλη, τα τηλέφωνα δε σταμάτησαν να κτυπούν τόσο στο σταθμό όσο και στο Ίδρυμα.

Σήμερα, με την πρωτοβουλία αυτή της Πειραϊκής Εκκλησίας και της κυρίας Κονταξή, το Ίδρυμα θα αποκτήσει ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων πού είναι τόσο απαραίτητο για το Ίδρυμα.

7/11/2012

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με αγάπη και διαχρονικό ενδιαφέρον για τα παιδιά, ενέκρινε χορηγία για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Χριστοδουλείου Ιδρύματος!

Συγκεκριμένα η χορηγία περιλαμβάνει την αντικατάσταση της κεντρικής πύλης του ιδρύματος με νέα, σύγχρονων προδιαγραφών, που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών καθώς θα διαθέτει τις προϋποθέσεις για καλύτερο έλεγχο της εισόδου και εξόδου επισκεπτών και παιδιών στο χώρο του ιδρύματος.

Ακόμη θα αντικατασταθούν με σύγχρονα όλα τα πλάισια των παραθύρων, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και η ενεργειακή αποδοτικότητα του κτηρίου.

Οι εργασίες της ανακαίνισης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Έργα Νιάρχου

Εργασίες στην κεντρική πύλη του Χριστοδουλείου Ιδρύματος

1/11/2012

Εισητήρια διατίθενται στα γραφεία του Ιδρύματος στην τιμή των 5 ευρώ.

5/10/2012

Το Σωματείο «Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ» για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, εξέδωσε και αυτή τη χρονιά ημερολόγια τοίχου.

Αγοράζοντας ημερολόγια από την «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», ενισχύετε το Χριστοδούλειο.

Τιμή ημερολογίου: 4€

Τα ημερολόγια τα βρίσκετε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

5/8/2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

Ζητείται κυρία με γνώσεις μαγειρικής και διάθεση να βοηθήσει το έργο του ιδρύματος μαγειρεύοντας για τα κορίτσια μας, σε εθελοντική βάση.

Οι ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα ή τα γραφεία του ιδρύματος.

Ευχαριστούμε!

30/6/2012

Στις 30/6/2012, τα παιδιά του Χριστοδουλείου, με πρωτοβουλία της κας Καλογράνη, επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Λαυρίου. Ευχαριστούμε θερμά την κα Καλογράνη.

16/6/2012

Το Σάββατο, 16 Ιούνιου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας και γευμάτισε μαζί με το Δ.Σ. του Ιδρύματος και τα παιδιά. Τον ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο μας και του ευχόμαστε  καλό καλοκαίρι.

12/6/2012

Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του τμήματος Μαιευτικής, στο οποίο παρέλαβε το πτυχίο της η τρόφιμος του Ιδρύματος Βάσω Ρ. Την συγχαίρουμε για την επιτυχία της και της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

15/5/2012

Την Τρίτη 15/5/2012, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ιδρύματος ομιλία από την καθηγήτρια μαιευτικής κα. Ποπόνα και την ομάδα της, για την γενετήσια αγωγή. Την ομιλία παρακολούθησαν παιδιά 9-22 ετών.

29/4/2012

Στις 29/4/2012, ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Καλάβρυτα όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Η εκδρομή ήταν ευγενική χορηγία της κας Ιωάννας Κουναδίνη και της οικογενείας της, καθώς ανέλαβαν όλα τα έξοδα.  Τους ευχαριστούμε θερμά.

7/3/2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Τις πασχαλινές σας λαμπάδες μπορείτε και φέτος να τις προμηθευτείτε από το Χριστοδούλειο.

Τις δημιουργούν τα κορίτσια μας και αγοράζοντας τες, για τα βαφτιστήρια και τα παιδιά σας, ενισχύετε το Ίδρυμα. Διατίθενται μόνο από το χώρο του Ιδρύματος.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105811203, 2105817134.

10/2/2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Δ.Σ. του σωματείου γυναικών «Η Επίγνωσις» σας προσκαλεί σε τσάι που θα παραθέσει για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 μμ στην αιθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος στην οδό Αγίας Γρηγορούσης 5 στο Χαϊδάρι. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την ψυχολόγο κα. Ειρήνη Μπελεγρή.

Τιμή Πρόσκλησης: 8 ευρώ.
Τηλέφωνα: 2105811203, 2105817134

12/12/2011

Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου και για πέμπτη συνεχή χρονιά, επισκέφτηκε το χώρο μας ο ΠΣΑΚ.
Η παρουσία των μελών και η πολύ φιλική συμπεριφορά τους έχει κάνει τις σχέσεις τους με τα παιδιά του Ιδρύματος πολύ φιλικές, σχέσεις αγάπης. Κάθε χρόνο τα παιδιά περιμένουν την ημέρα και την ώρα που θα τα επισκεφθούν οι μπασκετμπολίστες φέρνοντας τους και τα υπέροχα δώρα τους.
Η προσφορά του ΠΣΑΚ όμως στο Ίδρυμα μας δεν είναι μόνο τις εορτές των Χριστουγέννων, η παρουσία τους και η βοήθεια τους είναι πάντα δίπλα μας, όλη τη χρονιά.
Τους ευχαριστούμε θερμά για όλα αυτά που κάνουν για τα παιδιά του Χριστοδουλείου.

30/11/2011

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας συνεχίζει να προσφέρει την αγάπη και την στήριξη του στα δοκιμαζόμενα παιδιά, παρά τις τραγικές ώρες που όλοι βιώνουμε στην χώρα μας, η ευθύνη που αισθανόμαστε για τη συνέχιση αυτού του τεραστίου έργου είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο bazaar στην αίθουσα του Χριστοδουλείου (Αγ. Γρηγορούσης 5 στο Χαϊδάρι) από την 17η Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο έως και την 25η Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή των Χριστουγέννων και ώρες 10:00-16:00

Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές τα δώρα των Χριστουγέννων σας από τα οποία πολλά είναι έργα των κοριτσιών.

20/11/2011

Aπό την παράσταση

Την Κυριακή, 20/1/2011, παιδιά του ιδρύματός μας παρακολούθησαν δωρεάν τη θεατρική παράσταση “Η ακρίδα που δε μπορούσε να πει το... ρο”, στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καποδίστρια και την κα. Πόμμερ.

7/10/2011

Το Σωματείο «Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ» για την ενίσχυση των σκοπών του Χριστοδουλείου Ιδρύματος, εξέδωσε και αυτή τη χρονιά ημερολόγια τοίχου.

Αγοράζοντας ημερολόγια από την «ΕΠΙΓΝΩΣΗ», ενισχύετε το Χριστοδούλειο.

Τιμή ημερολογίου: 4€

Τα ημερολόγια τα βρίσκετε στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα.

29/9/2011

Την Παρασκευή 29/9/2011 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος ενημέρωση για την πρόληψη των εξαρτήσεων, από στελέχη του Τομέα Πρόληψης του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., σε μαθήτριες γυμνασίου, λυκείου, φοιτήτριες και προσωπικό του Ιδρύματος.

 

9/9/2011

Και φέτος οι προσπάθειες των παιδιών και των ανθρώπων που στέκονται δίπλα τους βρήκαν ανταπόκριση, καθώς μια από τις τελειόφοιτες κοπέλες μας, η Άννα Μπ. κατάφερε να εισαχθεί μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Η/Υ.

Την συγχαίρουμε θερμά και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!

Ευχαριστούμε θερμά το φροντιστήριο ΜΑΘΗΣΗ (Αγ. Βασιλείου 140) που στέκεται δίπλα μας σε τέτοιου είδους προσπάθειες επί σειρά ετών.

1/9/2011

Την 1/9/2011 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Τα παιδιά επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα έξοδα μεταφοράς & εισόδου στο πάρκο κάλυψε η κα. Σοφία Καλογράνη την οποία και ευχαριστούμε πολύ.

Τα παιδιά μας στους δρόμους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη

2/8/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1. Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την εταιρεία Ε.Δ.Ρ.Α δημιούργησαν εφέτος 2011 πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και μια ομάδα παιδιών από το Χριστοδούλειο, με πρωτοβουλία της διοργανώτριας  εταιρείας Ε.Δ.Ρ.Α. Η συμμετοχή των παιδιών του Χριστοδουλείου ήταν δωρεάν και τους ευχαριστούμε θερμά.

2. Η δική μας Φωτεινή συμμετείχε στους Παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS στο ποδόσφαιρο, όπου η ομάδα της κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο.

3. Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο θερινό πρόγραμμα για μπάνια που κάθε χρόνο πραγματοποιεί συμπεριλαμβάνει 2 φορές την εβδομάδα και τα παιδιά του Χριστοδουλείου. Επίσης τα παιδιά μας πηγαίνουν στη θάλασσα και με το ιδιόκτητο πούλμαν του Ιδρύματος .

4. Στα Δερβενοχώρια στη Στεφάνη σε μια έκταση 60 στρεμμάτων σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας έχει τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της. Εκεί κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αλεξίου φιλοξενούνται από 21/7 - 5/8 και τα παιδιά του Ιδρύματος μας δωρεάν. Μέσα σε αυτό το χαρούμενο περιβάλλον περνούν 15 ημέρες διακοπών με άφθονο παιχνίδι, απολαυστικά μπάνια, καινούριες φιλίες και πολλές  πολλές  εμπειρίες. Όταν επιστρέφουν κάθε χρονιά είναι πάντα ενθουσιασμένα. Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο που στέκεται πάντα δίπλα μας με απεριόριστη στοργή.

31/5/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στους αγώνες κλασσικού αθλητισμού Δημοτικών Σχολείων Χαϊδαρίου, έλαβαν μέρος τα κορίτσια του Δημοτικού, εκ  των οποίων είχαμε και κάποιες διακρίσεις.

Στο μήκος κοριτσιών Ε’-ΣΤ’ έλαβε μέρος και κατέκτησε την 3η θέση η Μαιρούλα μας, ενώ στα 150μ κοριτσιών Α’ τάξης συμμετείχε η Danayet η οποία κατέκτησε το χρυσό μεταλλείο.

Συγχαρητήρια στις νικήτριες και σε όλα τα κορίτσια μας που συμμετείχαν.

Άσκει τα των περί το σώμα γυμνασίων, τα μη προς ρώμην, αλλά προς υγείαν' .
Να γυμνάζεις το σώμα, όχι για ν ʼαποκτήσεις δύναμη αλλά για την υγεία σου.

Ισοκράτης | (Αθηναίος ρήτορας) | 436-338 π.Χ

15/5/2011

Την 15/5/2011 μετατρέψαμε την αίθουσα εκδηλώσεων του Χριστοδουλείου Ιδρύματος σε χώρο χαράς και διασκέδασης. Συγκεντρωθήκαμε όλοι: Τα 32 κορίτσια μας, οι φίλοι τους, οι συμμαθητές τους, εμείς που τα φροντίζουμε, όλοι σε ένα ξέφρενο πάρτι. Ξεφάντωσαν τα μεγαλύτερα παιδιά χορεύοντας και τραγουδώντας σε  μοντέρνους ξέφρενους ρυθμούς.

Μαζί μας είχαμε τον “Μάγο” κ. Ηλία Σκάντζικα (κιν.6978820573), ο οποίος με τα κόλπα του και τα μαγικά του κράτησε καθηλωμένους όλους μας για 2 ώρες. Οι μικρές ξετρελάθηκαν μαζί του και δεν ξεκολλούσαν από δίπλα του!

Παρουσίες σε χώρους παιδικής διασκέδασης σαν του Ηλία είναι εξαιρετικές. Προσφορές όμως σαν του Ηλία του οποίου η παρουσία ήταν εθελοντική, δηλώνουν και μεγαλείο ψυχής. Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε η προσφορά του να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους που ασχολούνται σε αυτόν τον χώρο έτσι ώστε αυτή να αποτελέσει  συντελεστή στην ψυχική αναβάθμιση των παιδιών.

Τον  ευχαριστούμε θερμά όλοι εμείς που περάσαμε καλά!

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

11/4/2011

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «το αναπαραγωγικό σύστημα». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ίδρύματος με ομιλήτρια την κα. Ποπόνα Ανθούλα, καθηγήτρια των Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τις τελειόφοιτες του τμήματος.

Την ομιλία παρακολούθησαν τα παιδιά ηλικίας 9-14 ετών και 14-22 ετών.

24/3/2011

Τα κορίτσια του Χριστοδουλείου έχουν κατασκευάσει Πασχαλινές λαμπάδες για τα Βαφτιστήρια σας και όχι μόνο. Η προμήθεια αυτών γίνεται στο χώρο του Ιδρύματος. Μπορείτε να επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2105811203 και 2105817134. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

24/3/2011

Δέκα από τα παιδιά μας  παρακολούθησαν  δωρεάν την θεατρική παράσταση  «Σεσουάρ για δολοφόνους»  .Ευχαριστούμε θερμά τον ηθοποιό  κ. Νικολαϊδη  Σταύρο  και το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ για την προσφορά τους στο ίδρυμά μας.

27/2/2011

Το σωματείο "Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ" την Κυριακή 27/2/2011 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χριστοδουλείου διοργάνωσε τσάι  και στον ίδιο χώρο λειτούργησε παζάρι με μικροαντικείμενα. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία. Τα έσοδα της εκδήλωσης δώθηκαν για την ενίσχυση των σκοπών του ιδρύματος. Ευχαριστούμε θερμά το σωματείο και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 

05/1/2011

Το πάρκο ψυχαγωγίας COPA-COPANA φιλοξένησε, δωρεάν, στις εγκαταστάσεις του αρκετά από τα παιδιά μας, τα οποία ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν.

 

23/12/2010

H Τράπεζα Κύπρου, και συγκεκριμένα η κ. Χαρχαρού, προσκάλεσε τα Παιδιά μας να πούνε τα κάλαντα στους υπαλλήλους της.

 

22/12/2010

Tα παιδιά μας παρακολούθησαν στη Λυρική Σκηνή το έργο “Χανσέλ και Γκρέτελ” κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κωνσταντίνου Γεώρμα από το Υπουργείο Εργασίας.

 

18/12/2010

Η ομάδα των "Γλάρων Αιγαίου", το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ίδρυμα" και με μαζί με τον ηθοποιό Σταύρο Νικολαΐδη μοίρασε δώρα στα παιδιά, κυρίως, όμως, πήρε και έδωσε αγάπη. Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα ήταν, είναι και θα είναι πηγή άντλησης μοναδικών συναισθημάτων, για όσο υπάρχουν άνθρωποι που το στηρίζουν. Αυτή η αποστολή ήταν για τους  Γλάρους Αιγαίου το τελευταίο "πέταγμά" τους για το 2010. Ένα "πέταγμα" στην αναζήτηση της ελπίδας για το μέλλον... πλημμυρισμένοι από αγάπη και αισιοδοξία για το 2011... Το μέλλον, η ελπίδα, η αισιοδοξία και η αγάπη είναι έννοιες υπό αμφισβήτηση στην εποχή μας, ωστόσο, υπάρχει ένας τόπος  να τις συναντήσεις όλες μαζεμένες: Στο "Χριστοδούλειο Ίδρυμα" στο Χαϊδάρι

Για τους Γλάρους Αιγαίου
Λευτέρης Γκόνος

 

18/12/2010 

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών “ΕΠΙΛΟΓΗ” προσφέρουν υπηρεσίες εκμάθησης ξένων γλωσσών στα παιδιά μας και προγραμματίζουν στις 18-12-2010 επίσκεψη αγάπης στο Χριστοδούλειο ίδρυμα παιδικής προστασίας.

 

17/12/2010

Τα κορίτσια μας έλαβαν υπέροχα δώρα, προσωπικά το καθένα, από τους υπαλλήλους της COLGATE –PALMOLIVE.

 

16/12/2010

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.) στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, έχει εδώ και χρόνια αναπτύξει συνεργασία με το Χριστοδούλειο  ίδρυμα παιδικής προστασίας.  Έτσι και φέτος την 16-12-2010 , καταξιωμένοι καλαθοσφαιριστές επισκέφθηκαν το ίδρυμα και μοίρασαν δώρα, αυτόγραφα και χαμόγελα, στα παιδιά μας.

Τους ευχαριστάγαμε θερμά.

 

16/12/2010

Πραγματοποιήθηκε, για ακόμη μία φορά, επίσκεψη του Π.Σ.Α.Κ. στο Ίδρυμά μας και προσέφεραν σε όλα τα παιδιά δώρα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΣΕΠΚ-ΕΣΑΚΕ-ΓΓΑ.

14/12/2010

Eίκοσι από τα παιδιά μας παρακολούθησαν  τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΜΙΚΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ “φίλοι του Ζιντάν και του Ρονάλντο” και του Ολυμπιακού. Ο χαρακτήρας του αγώνα ήταν φιλανθρωπικός. Η πρόσκληση έγινε από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. διεύθυνση  εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Επίσης η Ο.Π.Α.Π. στις 19/12/2010  προσκάλεσε τα παιδιά μας σε μια μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο  προπονητήριο  του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Web Design: Polymeros Achaniotis