ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και βρίσκεται στο Χαϊδάρι, καλύπτωντας ένα οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αγίας Γρηγορούσης, Πλουμπίδη, Μελίτας και Παπάγου.

Κήπος στο προαύλιο του ιδρύματος

Ένα από τα δωμάτια των παιδιών

Για τη φιλοξενία των παιδιών, το Ίδρυμα διαθέτει έντεκα δωμάτια με τρία κρεβάτια το καθένα, εξοπλισμένα με βιβλιοθήκη, ντουλάπες και γραφείο. Οι χώροι είναι άνετοι και διαθέτουν κλιματισμό και κεντρική θέρμανση, ενώ είναι διακοσμημένοι από τα ίδια τα παιδιά, σύμφωνα με το δικό τους γούστο. Υπάρχει επιπλέον ειδική αίθουσα όπου τα παιδιά μπορούν να μελετούν τα μαθήματα τους και να κάνουν χειροτεχνίες. Η αίθουσα αυτή φιλοξενεί και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών.

 Το ίδρυμα διαθέτει και μία αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία λαμβάνουν χώρα οι γιορτές, τα πάρτι και όλες γενικά οι εκδηλώσεις μας. Η τραπεζαρία και η κουζίνα για τη σίτιση των παιδιών στεγάζονται σε ένα κτήριο που ανακαινίστηκε το 2013 με την ευγενική χορηγία του κ Γεώργιου Αχνιώτη και των συνεργατών του, στη μνήμη της συζύγου του, Κατερίνας Σαββίδη - Αχνιώτη.

Η αίθουσα εκδηλώσεων

Περίπτερο και ναός στο προαυλιο του ιδρύματος

Στην αυλή υπάρχει κήπος και παιδική χαρά για την ψυχαγωγία των παιδιών. Στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου δεσπόζει ο Ναός της Παναγίας Γρηγορούσης, Ναός που λειτουργεί κάθε Κυριακή και τις μεγάλες εορτές.

Τέλος, το Ίδρυμα διαθέτει ένα λεωφορείο δεκαεννέα θέσεων, το οποίο αποκτήθηκε από τις συνδρομές φίλων και αρωγών του ιδρύματος, για τις μεταφορές των παιδιών σε διάφορες εκδηλώσεις, περιπάτους, θέατρα και μπάνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους.

Λεωφορείο 19 θέσεων

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε ένα μέρος των ανακαινίσεων που έγίναν το ετος 2017-2018 υπο την υποστηρίξη της Περιφέρειας. Δημιουργήθηκε ένας χώρος αρκέτα φιλικός και ζεστός με σκοπό να υποστηρίξει τις δραστηρίοτητες των παιδίων και να τα ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε αυτές.
Το Ίδυμα πέρα απο τη διομόρφώση των εσωτερικών χώρων, οργάνωσε το χώρο της βιβλιοθήκης, με το να προσθέσει καινουρία βιβλία για τα παιδία. Επιπλέον, δημιουρήσε έναν έξτρα χώρο με καθίσματα και πουφ ώστε να μπορόυν τα παιδία να διαβάζουν με ηρεμία και άνεση τα εξωσχολικά τους βιβλία.
Η αναδιαμόφρωση των χώρων του μπάνιου ήταν μια από τις σημαντκότερες αλλαγές που ήθελε να κάνει το Ιδρυμά μας. Οι ανακαινίσεις στο χώρο του μπάνιου εγίναν το έτος 2017-2018 με την υποστήριξη της Περιφέρειας.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στους εξωτερικόυς χώρους του Ιδρύματος στους οποιούς θέλαμε να δώσουμε μια πιο ευχάριστη πνοή στη καθημερινότητα των παιδιών. Με την προσθήκη ζωγραφιών στους τοιχούς τα παιδία αισθάνονται πιο οικεία με το περιβάλλον τους, με αποτέλεσμα να τα βοηθά να ξεδιπλώνουν τις κοινώνικές του δεξιότητες καθώς θα επιθυμούν από μόνα τους να συμμετεχουν σε ομαδικά παιχνίδια.